VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Benløse fugle med grov mos

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Benløse fugle med grov mos

Hos din grønthandler kan du måske få den nye krydderurt der til forveksling ligner persille. Den hedder selleri-persille og har en dejlig krydret smag. Her er den brugt både til de benløse fugle og mosen lavet af gulerod og kartofler. Hvorfor retten har fået sit navn når der overhovedet ikke er fugl i den, er der vist intet svar på men godt smager det. Lav evt. dobbelt portion "fugle", de kan godt gemmes når persillen har stegt med hele tiden.

BENLØSE FUGLE MED GROV MOS (4 personer)

8 tynde skiver mørt oksekød
8 strimler fersk spæk
selleri-persille eller alm. persille
salt og peber
25 g smør
3 dl vand
1-2 dl kartoffelvand
1/2 dl piskefløde
lidt majsstivelse til jævning
1 tsk. mild paprika
3/4 kg kartofler
3 gulerødder
ca. 2 dl mælk
25 g smør
salt og peber
hakket selleri-persille el. alm. persille

Læg lidt selleri-persille og et stykke spæk på hvert stykke kød og rul det sammen. Luk med kødnåle. Brun rullerne godt og krydr med salt og peber. Hæld vand ved og læg lidt persillestilke ved. Steg under låg ved svag varme til kødet er mørt, ca. 50 minutter. Kog imens kartofler og gulerødder møre hver for sig i vand uden salt. Tag kødet op og hold det varmt. Spæd skyen med kartoffelvand og lad den koge igennem. Rør fløde og majsstivelse sammen og jævn saucen. Kog igen 5 minutter og smag til med paprika, salt og peber. Server rullerne i skiver med saucen over. Hæld al vandet fra grøntsagerne og mos dem hver for sig. Varm mælken og pisk den i kartoflerne til konsistensen er tilpas. Mosen skal ikke være for "fin". Rør smør og gulerødder i og smag til . Rør til sidst hakket selleri-persille i og server mosen til kødet.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her