Fromage med appelsin
Har du lyst til en rigtig dessert kan du lave denne lækre lette fromage af kvark og ylette. Den skal serveres sammen med tynde fileter af appelsin og evt. grape. Portionen er til 4, for det er svært at lave små portioner fromage. Hvis du er nervøs ved at bruge friske æg, kan du bruge frosne hvider.FROMAGE MED APPELSIN (4 personer)
200 g mager kvark
1 dl ylette
50 g flormelis
korn af ½ stang vanilje
Sådan bruger du en vanilje stang .
revet skal af 1 appelsin
½ dl appelsinsaft
3 blade husblas
1 dl piskefløde
2 æggehvider
Pisk kvark godt med vaniljekorn og flormelis. Rør ylette og appelsinskal i. Læg husblassen i blød i koldt vand 10 minutter. Knug vandet af og smelt husblassen i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Når den er helt smeltet røres appelsinsaften i. Når blandingen er lillefingervarm røres den i en tynd stråle i kvarkblandingen. Vend i det til det begynder at tykne. Pisk hviderne helt stive og vend dem i. Pisk fløden til stift skum og vend også det i med lette tag. Stil fromagen koldt mindst 1 time. Form små ?æg? med en ske og beregn to æg pr. portion. Giv rigeligt med frisk frugt til.
Opskrift: Susanne Palmqvist