Ribbensteg med æblesausce
Et skønt stykke ribbensteg med sprød svær har her fået følgeskab af en spændende sauce lavet med danske syrlige æbler og timian og grove kartoffelbåde, der steges i ovnen samtidig med kødet. Rester af kødet er godt til madpakken.RIBBENSTEG MED ÆBLESAUCE (4 personer)
ca. 1,2 kg ridset svinebryst til ribbensteg
groft salt
3 laurbærblade
ca. 2 dl vand
2 små skalotteløg
2 let syrlige madæbler
25 g smør
ca. 2 dl siet stegesky
1- 1 1/2 dl æblejuice
lidt timian
salt og kværnet peber
lidt majsstivelse til jævning
Tilbehør: grove kartoffelbåde stegt med lidt olie og krydderier i ovnen
Gnid saltet godt ned mellem sværene på kødet og stik laurbærbladene i. Læg det i et ovnfast fad så oversiden af kødet er så lige som muligt (et stykke alufolie kan lægges ind under den tyndeste ende). Steg først 20 minutter ved 220 grader, dæmp varmen til 190 grader og hæld vandet ved. Det skal kun lige dække bunden. Steg videre til kødet er mørt ca. 1-1 1/4 time. Hæld skyen fra og giv evt. sværen nogle minutter under grill til den bobler let op. Lad kødet hvile mens saucen laves. Hak løgene meget fint
Sådan hakker du et løg .
og skær æblerne i små terninger, gerne med skrællen på. Smelt smørret i en gryde og svits det heri et par minutter. Spæd med den siede sky og juice, kom lidt timian ved og kog saucen 5-6 minutter til æblerne er møre. Jævn let med majsstivelse og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver og server sauce og kartofler til.
Opskrift: Susanne Palmqvist