Kalkunfrikadeller med varm rødkålssalat
Her får du et alternativt forslag til en lækker varm rødkålssalat med æbler. Hvis du vil flotte dig, kan du komme lidt tranebær i, det giver både en god letbitter smag og ser godt ud. Prøv salaten sammen med de krydrede kalkunfrikadeller. Lav evt. dobbelt portion frikadeller til en anden dag.KALKUNFRIKADELLER MED VARM RØDKÅLSSALAT (4 personer)
500 g hakket kalkunkød
2 spsk. rasp
1 æg
1 tsk. salt
peber
1 tsk. stødt nellike
30-40 g hakkede nøddekerner
ca. 1 1/2 dl mælk
smør eller olie til stegning
1 lille rødkålshoved eller 1/2 stort
25 g smør
1 spsk. rødvinseddike
1-2 spsk. sukker
2-3 syrlige æbler (efter størrelse)
evt. 100 g tranebær
evt. 1/2 dl vand
salt og peber
Tilbehør: rugbrød eller små ristede kartofler
Rør kødet med rasp, æg, krydderier og nøddekerner og rør mælk i til en ret fast fars. Lad den hvile 1/2 time. Steg frikadellerne sprøde og gyldne på panden 4-5 minutter på hver side. Snit rødkålen fint
og skær æblerne i lidt store terninger, gerne med skrællen på. Smelt smørret i en wok eller dyb pande og svits kålen et par minutter. Hæld eddike og sukker ved og vend æblerne og evt. tranebærrene i. Vend hele tiden i det 4- 5 minutter eller til bærrene begynder at springe. Lidt vand kan tilsættes. Smag kålen til med salt og peber og server det straks til frikadellerne med det valgte tilbehør.
Opskrift: Susanne Palmqvist