Kyllingeleverpostej med salat
Postejen her er lavet med kyllingelever og er både nem og meget lækker. Den passer godt på et frokostbordKYLLINGELEVER POSTEJ MED SALAT (4-6 personer)
600 g frossen kyllingelever
25 g smør
2 tsk. tørret merian eller timian
salt og peber
2 skalotteløg
1-2 fed hvidløg (kan undværes)
ca. 1 dl portvin, madeira eller whisky
ca. 110 g blødt smør
Tilbehør: skyllede salatblade. store kapers eller syltede agurker, rugbrød
Tø leveren op og dup stykkerne tørre i køkkenrulle. Brun smørret på panden og brun alle stykkerne heri. Krydr med salt, peber og merian. Lad dem småstege 4-5 minutter. Tag dem af og køl af. Hak løg
Sådan hakker du et løg .
og hvidløg fint og svits dem på panden 1-2 minutter. Hæld spiritus ved og lad lige panden koge af. Tag den fra varmen og lad blandingen blive kold. Blend leveren i blender eller foodprocessor og kom smørret i. Kør det til en jævn masse og smag endelig til. Kom det i små forme eller en lille postejform og stil det koldt mindst 1 time, gerne længere. Server som pålæg eller på sprød salat med tilbehør.
Opskrift: Susanne Palmqvist