Små hvidløgsbøffer med porrer
I denne uge får du et par forslag som kan bruges på julens frokostborde, f.eks. de små hvidløgsbøfferSMÅ HVIDLØGSBØFFER MED PORRER (4 personer)
500 g hakket oksekød
100 g hakket svinekød
1-2 fed presset hvidløg
1 bdt. skyllet hakket persille
salt og peber
ca. 2 spsk. hvedemel
ca. 2 spsk. olie
3 porrer
20 g smør
1 tsk. tørret timian
Tilbehør: rugbrød eller råstegte kartofler
Bland kødet med hvidløg, persille, salt og peber og ælt det godt sammen. Form små runde bøffer med våde hænder. Tril dem i mel. Varm olien op i en dyb pande og steg bøfferne heri ved god varme. Ryst panden jævnligt så alle sider brunes. Stegetid 8-10 minutter efter størrelse. Prøv at skære en igennem. Rens porrerne og skær dem i brede ringe. Svits dem i smørret og lad dem dampe møre. Krydr med timian, salt og peber. Anret bøfferne ovenpå porrerne og server rugbrød eller kartofler til.
Opskrift: Susanne Palmqvist