VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Oksehaler med rourter

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Oksehaler med rourter

Denne kraftige ret med oksehaler og rodurter passer næsten sig selv. Når halerne er brunet skal du faktisk kun vende i dem af og til. Lav evt. en dobbeltportion af retten og frys ned.

OKSEHALER MED RODURTER (4 personer)

ca. 1 1/2 kg oksehaler
20 g smør
salt
1 spsk. hvedemel
2 tsk. mild paprika
10 hele peberkorn
1 persillerod
2 små løg
2-3 gulerødder
1 stor porre
3-4 dl vand
evt. 1 dl vin (rød eller hvid)
1 spsk. tomatpuré
Tilbehør: kartoffelmos eller landbrød

Brun oksehalerne godt i smørret i en stor stegegryde, gerne kun et par stykker af gangen. Kom alle halerne i gryden og drys salt og mel over og rør godt. Gør alle urterne i stand: skær persillerod i store tern, løg i kvarte og gulerødder i tykke skiver. Kom dem i gryden sammen med paprika og peberkorn og rør godt. Rens porreblade og top og bind en suppevisk.
Gem resten af porren. Kom suppevisken i sammen med vand, vin og tomatpure. Det skal stå halvt op om halerne. Bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre under låg 2-3 timer, til kødet er meget mørt. Husk at vende/røre af og til. Tag suppevisken op. Del porren i tynde strimler
Sådan snitter du porrer i julienne .
og kog dem kort i lidt vand. Tag dem op. Smag saucen til og drys porrestrimlerne over når retten serveres.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her