Oksehaler med rourter
Denne kraftige ret med oksehaler og rodurter passer næsten sig selv. Når halerne er brunet skal du faktisk kun vende i dem af og til. Lav evt. en dobbeltportion af retten og frys ned.OKSEHALER MED RODURTER (4 personer)
ca. 1 1/2 kg oksehaler
20 g smør
salt
1 spsk. hvedemel
2 tsk. mild paprika
10 hele peberkorn
1 persillerod
2 små løg
2-3 gulerødder
1 stor porre
3-4 dl vand
evt. 1 dl vin (rød eller hvid)
1 spsk. tomatpuré
Tilbehør: kartoffelmos eller landbrød
Brun oksehalerne godt i smørret i en stor stegegryde, gerne kun et par stykker af gangen. Kom alle halerne i gryden og drys salt og mel over og rør godt. Gør alle urterne i stand: skær persillerod i store tern, løg i kvarte og gulerødder i tykke skiver. Kom dem i gryden sammen med paprika og peberkorn og rør godt. Rens porreblade og top og bind en suppevisk.
Gem resten af porren. Kom suppevisken i sammen med vand, vin og tomatpure. Det skal stå halvt op om halerne. Bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre under låg 2-3 timer, til kødet er meget mørt. Husk at vende/røre af og til. Tag suppevisken op. Del porren i tynde strimler
Sådan snitter du porrer i julienne .
og kog dem kort i lidt vand. Tag dem op. Smag saucen til og drys porrestrimlerne over når retten serveres.
Opskrift: Susanne Palmqvist