Oksebov i ovn med stegt julesalat
En ovnstegt oksebov med masser af små løg, gulerødder og lidt rødvin er pragtfuld vintermad med masser af smag i. Server ristet julesalat til.OKSEBOV I OVN MED STEGT JULESALAT (4 personer)
1 stykke oksebov med ben ca. 1 1/4 kg
12-15 skalotteløg
3-4 gulerødder
30 g smør
1 spsk. sukker
salt og kværnet peber
2 tsk. hel peberblanding
2 dl rødvin
Tilbehør: smørristet julesalat, pasta, små kartofler og/ eller salat
Sådan ordner du julesalat .
Pil løgene og skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver på skrå. Brun kødet i smørret på panden eller i en stegegryde. Læg det i et ovnfast fad. Svits derefter løg og gulerødder let gyldne. Drys sukker på og lad det branke let. Læg urterne omkring kødet. Kog gryden af med rødvin og peberkorn og hæld det ved. Drys med salt og peber. Lad kødet stege midt i ovnen ved 180 grader kødet er godt mørt på ca. 2 timer. Skyen kan jævnes let. Skær kødet fri fra benet i mindre stykker. Stil dem på "højkant" og skær dem i skiver så kødfibrene vender rigtigt. Server med det valgte tilbehør og skyen.
Opskrift: Susanne Palmqvist