Tomat-chilisuppe med hvisløgsbrød
Tomatsuppen bliver lavet med hakkede tomater på dåse. Du kan få flere variationer med f.eks oregano, basilikum, hvidløg eller chilli, så du kan ændre lidt på suppen, alt efter, hvad du vælger. Denne udgave er stærk og god med kraftig chillismag, som garanteret giver den indre glød ? men prøv dig selv frem.TOMAT-CHILLISUPPE MED HVIDLØGSBRØD (2 personer)
1 rødløg eller alm. løg
½ - 1 rød peberfrugt
1 lille frisk chilli
½ spsk. olivenolie
eller ½ - 1 spsk. færdig chillisauce
1 ds. hakkede, flåede tomater
Den tomme tomatdåse fyldt med grøntsagsbouillon
evt. 1 fed presset hvidløg
salt og peber
Tilbehør: 1. spsk. cheasy fraiche 9 %, 2 stykker flutes smurt med ½ fed presset hvidløg og 1 tsk. olie
Pil og hak løget.
Sådan hakker du et løg .
Rens peberfrugten
Sådan renser du en peberfrugt .
, og skær den i korte, tynde strimler. Flæk chillien
Sådan renser du en chili .
, skrab kernerne ud og hak den meget fint. (Husk at vaske hænder og bræt, for saften er stærk og svider i øjnene, hvis du kommer til at gnide). Svits alle grøntsagerne et øjeblik i olien. Tilsæt tomaterne, og fyld den tomme dåse med bouillon (evt. vand + terning) Kom også dette i. Kog suppen i 15 minutter, og smag den til med salt, peber og evt. hvidløg. Smør flutesne med et tyndt lag olie og presset hvidløg og rist dem gyldne på en tør pande, hvis det er brødskiver. Server suppen rygende varm med en lille klat cheasy fraiche og et stykke brød.
Pr. portion med brød: 150 kkal (710 KJ) fedtenergiprocent 30
Opskrift: Susanne Palmqvist