Iskakao med kanel
Man kan også lave en tyk kakao, kogt med hel kanel. Når den piskes op med kold skummetmælk og knust is, får man en skøn, mager og meget forfriskende drik. Den kraftige kakao kan også blive til en mere luksuriøs version med en kugle vanilleis og kold mælk til og serveret med en lang ske og sugerør.ISKAKAO MED KANEL (3-4 høje glas)
2 dl mælk
1 hel stang kanel
2 spsk. sukker rørt ud i lidt mælk
2 spsk. god kraftig kakao (gerne økologisk)
1 håndfuld isterninger
ca. 4 dl skummetmælk
Kog mælken op med kanelstangen, og lad det stå og trække i en halv time. Bring det i kog igen. Pisk kakao og sukker ud i lidt mælk og pisk det i den varme kanel-mælk. Lad det koge igennem. Afkøl og fjern kanelstangen. Kom den kraftige kakao i en foodprocessor sammen med en håndfuld letknuste isterninger og skummetmælk.
Sådan laver du milkshakes .
Kør 1 minut, til drikken er skummende og isen næsten helt knust. Server straks i høje glas.
Opskrift: Susanne Palmqvist