Gulerodsflutes
Dejen med grahamsmel og reven gulerødder kan bruges til boller, brød eller som her små flutes. Passer godt som tilbehør til salater og supper og flutene kan flækkes og bruges som sandwich til frokosten. Brødene holder sig godt, da gulerødderne giver fugt til dejen, men de kan også fryses.GULERODSFLUTES (6 stk.)
3 dl varmt vand
1 dl A 38, ylette eller yoghurt
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
25 g gær
150 g revne gulerødder
100 g grahamsmel
ca. 300 g hvedemel
evt. sesamfrø til drys
Rør vand og surmælksprodukt sammen. Mærk på det, det skal kun være lillefingervarmt. Rør salt og sukker i sammen med gæren. Riv gulerødderne, halvdelen fint og resten groft. Rør det i sammen med grahamsmel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er glat og lidt klistret. Drys lidt mel over og stil til hævning, tildækket ½ time. Rør dejen igennem, tag den ud på bordet og saml den med lidt mel. Del i 6 portioner og ?form? aflange brød med melede hænder. Dejen må godt hænge i og formen på flutene skal ikke være ?pæn?. Lad dem efterhæve på pladen 20 minutter. Pensl med vand og drys med lidt sesamfrø. Bag flutene i en 210 grader varm ovn på næstnederste rille 20-25 minutter. Afkøler på rist. Kan fryses.
Opskrift: Susanne Palmqvist