VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Sprøde urteboller

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Sprøde urteboller

Du kan bage de store sprøde boller med fyld af hakkede grøntsager. Grøntsagerne giver fibre til dejen. De har også en rigtig god smag og en god frokoststørrelse. Læg dem sammen med salat og magert pålæg og tag dem med på job i en plasticpose. Frys hel portionen ned, så du kan tage en frisk hver dag.

SPRØDE URTEBOLLER (12 stk.)

5 dl lunkent vand
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
50 g gær
6 soltørrede tomater (ikke dem i olie)
1 dl kogende vand
3 stilke bladselleri
1 rød peberfrugt
1 bdt. persille
ca. 800 g hvedemel, gerne Italiensk pizzamel

Bland vand, sukker og salt og rør gæren ud heri (husk det må kun være håndvarmt). Lad det stå 10 minutter. Klip de soltørrede tomater i små stykker og hæld kogende vand over. Lad dem stå 10-15 minutter til vandet er lunkent. Skær bladsellerien og peberfrugten i mindre stykker.
Sådan renser du en peberfrugt .
Skyl persillen og dup den helt tør. Kom alle grøntsagerne i en blender eller fodprocessor og hak dem ret fint. Kom de hakkede grøntsager i gærblandingen sammen med tomater og vand. Rør det godt sammen. Rør melet i lidt ad gangen. Dejen skal være ret lind og kan ikke æltes med hænderne. Rør den godt igennem et par minutter. Lad den hæve tildækket 1/2 time. Rør dejen igennem igen. Kom mel på 1 eller 2 store skeer og sæt dejen på en plade med bagepapir. Bollerne skal ikke være velformede bare have størrelsen. Lad dem efterhæve 15 minutter. Varm ovnen op til 220 grader. Kom vand i en sprayflaske (blomsterforstøver) og sprøjt hurtigt vand på bollerne. Sæt dem midt i ovnen og bag dem 15-20 minutter. Spray vand på 1 eller 2 gange under bagningen så bliver skorpen helt sprød. Afkøles på bagerist. Kan fryses. Bollerne kan flækkes og lægges sammen om salat og en skive magert pålæg.

1 Stk.: 250 kcal ( 1060 kj) 1 g fedt 3,6 fedtenergi%

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her