Grillede vagtler med bagte grøntsager
Vagtler er små delikate fugle. Mange tror der ikke er kød på sådan et lille kræ. men det er ikke rigtigt. Der er faktisk pænt med kød på, men det er selvfølgelig lidt mere besværligt at spise end et større stykke fjerkræ. Det er nok rigtig "dame-mad". De lækre grøntsager bages i pergament, og får en god smag. En lækker og delikat ret, også til gæster.GRILLEDE VAGTLER MED BAGTE GRØNTSAGER (2 personer)
1-2 friske vagtler pr. person ( eller dybfrosne)
1 tsk. olie
1 tsk. flydende honning
1 tsk. soja
lidt salt
2 courgetter á 150 g
2 tsk. salt
1 bdt. friske grønne asparges
2 fed hvidløg
1 stilk estragon eller bredbladet persille pergamentpapir eller bagepapir
Tilbehør: et stykke flutes
Tør vagtlerne godt og stik to træspid eller grillspid gennem henholdsvis vingerne og lårene så de holdes ind til kroppen. Rør olie, honning og soja sammen og pensl det på vagtlerne. Steg dem på udegrillen eller i ovnen ved høj temperatur ca. 12 minutter. På udegrill skal de vendes ofte, i ovnen skal de bare grilles de sidste minutter. Grøntsager: skræl courgetterne i lange, brede bånd. Drys dem med salt, lad dem trække 5-10 minutter og skyl dem. Skær aspargesene i 3 cm. lange stykker. Bland grøntsagerne og læg dem på 2 store stykker pergament eller bagepapir. Læg et upillet hvidløgsfed og en kvist estragon på hver og pak papiret tæt sammen. Bag pakkerne midt i en 200 grader varm ovn ca. 12 minutter. servering: pak grøntsagerne ud og kom dem på tallerkener. Fjern hvidløget. Klip eller skær vagtlerne i kvarte og læg dem ovenpå. Giv brød til.
pr. portion: 315 kcal ( 1300 kj) 5,7 g fedt 16,5 fedtenergi %
Opskrift: Susanne Palmqvist