Flankesteaks med bagt kartoffet og tzatiki
Flankesteak er en forholdsvis ny udskæring af oksekød. Kødet er mørt, ikke så dyrt og det har ikke lang stegetid. Det kolde kød er godt som pålæg i f.eks. en sandwich.FLANKESTEAK MED BAGT KARTOFFEL OG TZAZIKI (2 personer)
1 flankesteak ca. 400 g (kød også til sandwich)
1 tsk olie
1-2 tsk. timian eller rosmarin
salt og peber
1-2 bagte kartofler á 150 g
salt og lidt krydderurt
2 dl Cheasy A 38
1 salatagurk
1 fed presset hvidløg
Tilbehør: tomater og eller grøn salat
Hæld A 38 til afdrypning i et kaffefilter eller andet lagt i en sigte over en skål, gerne 2 timer eller længere. Riv agurken, drys den med salt. Knug væden fra efter 10 minutter. Vend den i den afdryppede A 38 og smag til med presset hvidløg og lidt peber. Vask kartoflerne, flæk dem og drys med sal. Læg en lille krydderuret på hver og bag dem midt i en 200 grader varm ovn til de er møre, ca. 1/2 time. Smør olien på kødet og drys med krydderier. Varm en teflonpande godt op og brun kødet på begge sider. Lad det stege ved svagere varme 6-7 minutter på hver side. Lad det trække 15 minutter. Skær tynde skiver på tværs af kødet og server det med Tzaziki, den bagte kartoffel og lidt grønt. Beregn 3-4 skiver pr. person. Rester af kødet bruges til pålæg i en sandwich.
pr.portion: 365 kcal ( 1540 kj) 6 g fedt 14,8 fedtenergi %
Opskrift: Susanne Palmqvist