VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Krydret kyllingefilet på savoykål

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Krydret kyllingefilet på savoykål

Kyllingekød eller kalkun uden skind er magert kød. Det har kort tilberedningstid og mulighederne er mange. Mager mad smager bedre hvis den er krydret godt, synes jeg. Her er kødet vendt i en mexicansk krydderieblanding og det passer godt til kålen. Ekstar kød kan stegs og bruges til en frokostsalat eller som pålæg.

KRYDRET KYLLINGEFILET PÅ SAVOYKÅL (2 personer)

200-250 g kyllingeinderfilet eller bryst u/ skind og ben
1 spsk. Mexicansk krydderi (f.eks. Santa Maria)
evt. 1 tsk. Garam Masala (f.eks. Sharwoods)
2 tsk. olie
1 dl hønsebouillon
½ savojkål
25 g hasselnøddekerner
1 tsk. olie
2 små tomater
salt og kværnet peber
Tilbehør: groft brød

Skær inderfiletterne en gang over. Brystet skæres i fingerbrede, korte strimler. Bland krydderierne og vend kødet godt heri. Kom olien på en teflonpande og steg hurtigt kødet ved ikke for kraftig varme. Det skal kun steg få minutter. Tag det af og kog panden af med bouillon. Hæld det fra og gem det. Snit kålen i brede strimler og hak nødderne groft. Kom begge dele på panden og svits det ved kraftig varme til det lige falder sammen. Hæld bouillon ved og damp 1-2 minutter. Krydr med salt og peber. Anret på 2 tallerkener. Rist tomaterne i kvarte 1 minut og læg dem ved. Skær kyllingestykkerne en gang over og læg dem ovenpå. Server med et stykke groft brød.

pr.portion: 380 kcal ( 1600 kj) 8,5 g fedt 20 fedtenergi%

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her