Rødtungefilet med mango
Vi har godt af fisk. Der er mange magre fisk at vælge imellem. En nem og mager måde at tilberede dem på er ved at bage dem i ovnen, helt uden brug af fedtstof. Det giver også en god smag til fisken. Her er der brugt mangofrugt til en slags sauce til de rullede fileter. Det giver en meget raffineret smag til fisken, og så ser det også flot ud. Du kan sagtens servere denne ret for gæster. Rødspættefileter er også fint til denne ret.Du kan give andre grønne grøntsager, som broccoli, forårsløg eller sukketrærter til.
RØDTUNGEFILET MED MANGO (2 personer)
4 rødtunge eller rødspættefileter (ca. 300 g fisk)
salt
1 frisk, moden mangofrugt (ca. 300 g)
5 g smør
saft af 2 appelsiner
evt. lidt lime eller citronsaft
kværnet peber
frisk koriander til pynt
Tilbehør: ca. 400 g grønne bønner og 1 dl kogte ris
Er fileterne meget store så del dem i to stykker. Drys fileterne med groft salt og evt. lidt peber. Rul dem sammen fra hale mod hoved og læg dem i et lille letsmurt ovnfast fad. Bag dem midt i en 220 grader varm ovn ca. 8 minutter eller til de føles faste ved et let tryk. Skræl mangofrugten og skær frugtkødet fra den store sten i midten. Skær det i små terninger ca. 1 gange 1 cm. Rist dem i smørret på en dyb pande et par minutter. Kværn lidt peber over. Kom appelsinsaften ved sammen med væden fra fisken. Lad det koge let ind. Smag til med lidt lime eller citronsaft. Anret fisken med saucen over. Pynt med frisk koriander og giv letkogte bønner og ris til.
pr. portion: 460 kcal ( 1940 kj) 5 g fedt 10 fedtenergi %