Bagt fisk på grønsagsbund
Her er det blandede sydlandske grøntsager der danner en farverig bund for fisken. De giver en god smag og du kan bruge andre friske krydderurter sammen med, f.eks basilikum, oregano, timian eller merian.BAGT FISK PÅ GRØNTSAGSBUND (2 personer)
ca. 300 g torskefilet, lyssej eller havtaske uden ben
1 rød peberfrugt
1 courgette
2 gulerødder
1/2 spsk. olie eller 10 g smør
2 spsk. sorte oliven u/ sten i vand (ikke olie!)
saft af 1/2 citron
2 spsk. hakket persille
Tilbehør: ca. 40 g frisk pasta pr. person eller groft brød
Skær fisken i pæne brede stykker. Læg den på bagepapir eller letsmurt alu-folie og drys med salt og evt. lidt kværnet peber. Bag den i en 220 grader varm ovn til den er fast og hvid 6 - 8 minutter. Skær alle grøntsagerne i ret små terninger (det ser flottest ud). Varm olien op på en dyb teflonpande og rist dem heri 5 minutter. Hak oliven og kom dem i sammen med citronsaft og, hvis der er, lidt væde fra fisken. Varm igennem og smag til. Vend persillen i. Anret grøntsagerne på tallerkener og kom fisken ovenpå. Server med nykogt pasta eller brød.
pr. portion: 360 kcal ( 1520 kj) 7 g fedt 17,5 fedtenergi %
Opskrift: Susanne Palmqvist