Forårsruller med mynte og sprød salat
Forårsrullerne laves med den magre filodej, som er en dej i meget tynde ark. Du kan købe den frossen i de fleste større supermarkeder eller i indvandrer butikker. Læs brugsanvisningen på pakken grundigt inden du begynder. Jeg har fået små forårsruller serveret på en vietnamesisk restaurant på denne måde, og det var meget lækkert. Rullerne skal ikke være for store, Hver pakkes ind i et sprødt salatblad sammen med frisk mynte, og dyppes så i en sur-sød dressing. Det er noget helt andet end sædvanlige forårsruller, og det smager godt. Myntebladene er et "must". Husk lige at forårsruller uden meget fedtstof er knap så sprøde som de almindelige, men absolut gode.FORÅRSRULLER MED MYNTE OG SPRØD SALAT (8 STK, 3-4 personer)
1 rulle filodej, optøet (fås frossen) ca. 100 g
ca. 15 g smør
fyld:
1 kinakål
100 g mørke champignon
1 gulerod
1 bdt. forårsløg eller 1 porrer
100 g friske bønnespirer
2 tsk. olie
sprøde salatblade
friske mynteblade
dyp:
1 spsk. balsamico eller vineddike
1 spsk. honning
2 spsk. vand
kværnet peber eller lidt tørrede chili
Lav først fyldet: snit alle grøntsagerne fint. Svits først svampene på en tør pande. tag dem op. Svits så løg, og gulerod 1-2 minutter i olien. Kom kinakål ved og svits til de lige falder sammen. Vend bønnespirerne og svampene i og krydr med salt og peber. Lad fyldet blive helt koldt og pres væden fra. Tø filodejen næsten op, rul arkene ud og skær hele bunken i kvarte. Tag halvdelen fra og løg resten tilbage på frost. Lad dem tø helt op og læg dem under et fugtigt klæde. Smelt smørret. Tag to ark dej pr. rulle. Smør et tyndt lag smør imellem. Læg en skefuld fyld p? hver, dryp let med soja og rul dem sammen, s? enderne er lukket. Pensl overfladen med smør og læg rullen på en plade med bagepapir. Gentag til alt er brugt. Bag dem midt i en 210 grader varm ovn til de er gyldne og sprøde 15-20 minutter. Pisk dyppet sammen og server i små skåle. Server en bunke skyllede sprøde salatblade og lidt friske mynteblade til hver. Rul et salatblad og 1-2 mynteblade om den lune forårsrulle og dyp den i eddiken. Spis den med fingrene. Ekstra salat kan også spises til, ligesom ekstra soja kan sættes på bordet.
pr. portion med salat: 200 kcal ( 840 kj) 6 g fedt 27 fedtenergi %
Opskrift: Susanne Palmqvist