Æg i bøftomat med ost og spinat
Det er ikke forbeholdt vegetarer at spise mad uden kød. Her får du et par gode lette retter lavet med masser af grøntsager. De kan bruges som aftensmad eller som frokostretter. Prøv at bage et æg i en stor tomat. I bunden gennem sig en krydret mager flødeost, der giver smag til retten, og til spinattilbehøret. Jeg foretrækker at ægget er helt stivnet, altså "hårdkogt", men det er jo en smagssag. Mærk forsigtigt på det, giver det meget efter er det ikke bagt igennem.ÆG I BØFTOMAT MED OST OG SPINAT (2 personer)
2 store bøftomater a 125 g
lidt salt
50 g Cheasy flødeost 8% naturel
1 spsk. frisk hakket basilikum
2 æg str. M
250-400 g frisk spinat
1 bdt. forårsløg
5 g smør
salt og peber
Tilbehør: brød
Skær et låg af tomaterne og skrab indmaden ud - kan gemmes og blandes i spinaten. Drys lidt salt i og stil dem med bunden opad 5-10 minutter. Tør dem indvendig. Rør flødeosten med basilikum og fordel den i bunden af tomaterne. Stil dem i et ovnfast fad. Slå forsigtigt et æg ud i en kop og lad det glide over i tomaten.
Sådan ser du om et æg er friskt .
Det må gerne nå helt op til kanten. Bag tomaterne midt i en 200 grader varm ovn til ægget er stivnet., 15- 20 minutter. Skyl og nip spinaten. Skær forårsløgene i skrå stykker. Svits først løgene i smørret et par minutter. Kom spinaten ved og sluk straks for varmen. Rør til den falder sammen. Krydr med salt og peber. Vend evt. tomatindmaden i. Anret de bagte tomater ovenpå spinaten og server dem varme med et stykke brød til.
pr. portion: 370 kcal ( 1560 kj) 11 g fedt 24 fedtenergi %
Opskrift: Susanne Palmqvist