Ristet aubergine med hvidlløg og hytteost
Auberginer har tendens til at suge meget fedtstof når de tilberedes. Her pensles de let med olie og hvidløg inden de ristet i ovnen. Det gør dem sprøde. De kan sagtens "tage" mere olie, så lad dig ikke snyde. Lidt har også ret.RISTET AUBERGINE MED HVIDLØG OG HYTTEOST (2 personer)
2 mellemstore auberginer
2-3 tsk. groft salt
1/2 spsk. olivenolie
1 fed presset hvidløg
1 bg. Cheasy Hytteost, 200 g
1/2 salatagurk i små terninger (ca.100 g)
1 bdt. snittet purløg
1/2 rød peberfrugt i små terninger
Sådan renser du en peberfrugt .
eller 1 bdt. radiser i terninger
kværnet peber
Tilbehør: sorte oliven i vand, rucollasalat,.
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver. Drys dem let med salt og lad dem trække 10 minutter. Skyl dem og dup dem tørre. Læg dem tæt på en plade med bagepapir. Rør olien med presset hvidløg og pensl et tyndt lag på alle skiverne. Bag dem øverst i ovnen ved 200 grader ca. 10 minutter på hver side til de er lysebrune. De skal pensles med det sidste olie når de vendes, selv om der ikke er meget tilbage. Rør imens hytteosten med de snittede grøntsager og smag til med salt og peber - og mere hvidløg hvis man elsker det. Anret de lune auberginer med hytteost og pynt med oliven. Giv lidt ruccolasalat eller anden grøn salat til.
pr. portion: 170 kcal ( 720 kj) 4,5 g fedt 23 fedtenergi %
Opskrift: Susanne Palmqvist