Rød bønnesalat med mangodressing
En rigtig mager dressing kan du lave af en blendet mangofrugt. Mangoen har en meget aromatisk smag, der er nok i sig selv. Den behøver ingen tilsætning i form af krydderier, men lidt lime eller citronsaft er godt til. Den giver en frisk smag og en flot farve til de røde bønner. Husk mangoen smager bedst, når den er rigtig moden. Den skal føles lidt blød ved et let tryk, og den må gerne have fået et par brune pletter. Bland gerne et par slags salater og friske spinatblade, hvis du kan få det. Salaten mætter godt, og du kan bruge den alene eller som tilbehør til kød. Bland den portion bønner og salat du skal bruge og fråds så bare med dressingen. Der er nok til 4.RØD BØNNESALAT MED MANGODRESSING (2-3 slags grønne salater)
1 ds. kidneybeans (410 g)
1 bakke friske lucernespirer
1 moden mangofrugt
lidt saft af 1 lime eller citron
evt. lidt kværnet eller grovkornet peber
1 spsk. tyndt høvlet fast ost, parmesan eller grana
Tilbehør: gerne groft brød eller f.eks. en spinatbolle
Skyl og slyng salaterne. Riv eller skær dem i mindre stykker og fordel på et fad. Lad bønnerne dryppe af (skyl dem evt. i lidt koldt vand først) og drys dem ud over salaten. Skræl mangoen og skær frugtkødet fri af den store flade sten i midten. Blend det cremet og smag til med lime eller citronsaft. Fordel dressingen på midten af salaten og drys evt. med lidt peber. Kom lucernespirerne ovenpå og fordel tynde osteflager rundt i kanten.