Valnøddeboller med sennep
Det kan godt betale sig at bage nogle gode store madboller. Brug dem som tilbehør til din aftensmad eller som frokostboller. De er gode til salater eller lagt sammen om forskelligt fyld Det får du forslag til på de næste sider. Du kan lægge bollerne i din fryser, så du kan få frisk brød hver dag. Valnøddebollerne er spændende krydret med sennep og har en god fast krumme. Dejen kan laves om aftenen eller tidligt på dagen og stå til hævning i køleskabet flere timer.VALNØDDEBOLLER MED SENNEP (10 stk.)
1 dl stærk kaffe
4 dl vand
20 g gær
1 spsk. salt
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. olie
1 dl rugmel
ca. 500 g hvedemel eller pizzamel
50 g hakkede valnødder
Bland den varme kaffe med vand til en lunken blanding og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sennep og olie og rør rugmelet i. Hak valnødderne og ælt den i sammen med melet. Rør det i lidt ad gangen til dejen lige kan æltes med melede hænder. Den må ikke være for fast, men det variere hvor meget mel dejen kan tage.
Sådan former du brød og boller .
Læg den i en stor skål, drys mel over og dæk med madfilm. Sæt dejen til hævning i køleskab natten over eller et køligt sted 2 timer. Ælt dejen hurtigt igennem og tril til en tyk pølse. Lad den ligge 10 minutter. Skær den i 10 tykke "skiver", tryk dem let flade med hånden og læg dem på plade med bagepapir med skærefladen opad. Lad dem hæve 1 time med viskestykke over. Pensl med koldt vand og drys med mel. Sæt evt. en skål med vand i bunden af oven og varm til 225 garder. Bag bollerne på næstnederst rille 15-20 minutter. Afkøles på rist. Kan fryses.
Opskrift: Susanne Palmqvist