Store spinatboller
Spinatbollerne er mere lette og luftige og holder sig friske længe.STORE SPINATBOLLER (10-12 stk.)
5 dl lunkent vand
1 lille bæger yoghurt naturel (1 ½ dl)
25 g gær
1 spsk. honning
3 tsk. salt
evt. 1-2 tsk. revet muskat
6 ?kugler? frossen hakket spinat (ca. 200 g )
ca.1 kg pizzamel
Stil spinaten til optøning i en skål. Rør vand og yoghurt sammen og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salat, muskat og den optøede spinat med den væde der hænger ved. Pisk nu melet i lidt ad gangen. Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne på skålen, men den skal kunne røres med en ske. Det kan varierer hvor meget mel der skal , alt efter hvor fugtig spinaten er. Drys et lag mel over dejen, dæk skålen med et viskestykke og stil til hævning. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse det tager 1-2 timer. Rør den igennem med en stor ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en plade med bagepapir. De skal ikke være velformede! Lad dem hæve ½ time. Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm til 225 grader. Bag bollerne nederst i ovnen ca. 20 -25 minutter. Bank på dem de skal lyde hule i bunden. Afkøles på rist. Se forslag til sandwich.
Opskrift: Susanne Palmqvist