VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Store spinatboller

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Store spinatboller

Spinatbollerne er mere lette og luftige og holder sig friske længe.

STORE SPINATBOLLER (10-12 stk.)

5 dl lunkent vand
1 lille bæger yoghurt naturel (1 ½ dl)
25 g gær
1 spsk. honning
3 tsk. salt
evt. 1-2 tsk. revet muskat
6 ?kugler? frossen hakket spinat (ca. 200 g )
ca.1 kg pizzamel

Stil spinaten til optøning i en skål. Rør vand og yoghurt sammen og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salat, muskat og den optøede spinat med den væde der hænger ved. Pisk nu melet i lidt ad gangen. Der skal så meget mel i at dejen slipper kanterne på skålen, men den skal kunne røres med en ske. Det kan varierer hvor meget mel der skal , alt efter hvor fugtig spinaten er. Drys et lag mel over dejen, dæk skålen med et viskestykke og stil til hævning. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse det tager 1-2 timer. Rør den igennem med en stor ske. Tag store skefulde dej og skrab dem ned på en plade med bagepapir. De skal ikke være velformede! Lad dem hæve ½ time. Sæt en skål vand i bunden af ovnen og varm til 225 grader. Bag bollerne nederst i ovnen ca. 20 -25 minutter. Bank på dem de skal lyde hule i bunden. Afkøles på rist. Se forslag til sandwich.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her