Gazpacho
Den spanske grøntsagssuppe er fuld af smag. Den smager som en sommerdag, hvis mad kan det. Smagen bliver skarpere og mere intens efter 1 døgn, så lav den bare i god tid. Små ristede brødterninger kan bruges i stedet for æg ovenpå suppen. Du kan spise den som en forret, som et mellemmåltid eller som et helt middagsmåltid med masser af brød til. Det er meget nemt at gøre portionen lidt større eller mindre.GAZPACHO (ca. 3 portioner)
4 store modne tomater
Sådan skolder og flår du tomater .
2-3 dl. god tomatjuice
1 spsk. vineddike
½-1 fed hvidløg
½ rød peberfrugt
½ agurk
Pynt: 1 hårdkogt æg, agurketerninger, frisk koriander
Skær et kryds i tomaterne, skold og flå dem. Skær dem igennem og tag kernerne ud. Skær peberfrugten i mindre stykker. Skræl agurken, skær den igennem og skrab kernerne ud. Kom halvdelen i en blender eller fodprocessor sammen med peberfrugt, tomater og hvidløg. Kør det hele meget fint. Kom tomatjuice og vineddike i og kør suppen til den har en passende konsistens, lidt tyk. Smag til med lidt salt og evt. peber. Stil den koldt, gerne 1 døgn, men mindst 3 timer. Skær resten af agurken i fine små terninger. Pil og hak ægget. Server begge dele ovenpå eller ved siden af suppen og pynt med friske korianderblade.
Opskrift: Susanne Palmqvist