Ovnbagt fisk med spinatris og gulerodspure
Du kan tilberede små stykker fisk i ovnen på denne nemme måde helt uden brug af fedtstof. Grøntsagerne kan bruges både til en pureret sauce og til at give risen både farve og smag. Du kan krydre begge dele kraftigere hvis du foretrækker det, f.eks. med hvidløg. Du kan bruge alle slags faste fisk, her er det den magre torskefilet.OVNBAGT FISK MED SPINATRIS OG GULERODSPURE (2 portioner)
1 stor torskefilet
salt
Gulerodspuré:
1 lille løg
2-3 gulerødder
10 g smør
lidt grøntsagsbouillon
citronsaft
salt, peber og timian
Spinatris:
1 1/2 dl ris (f.eks. basmatiris)
3 dl bouillon
2-3 "kugler" hakket, frossen spinat
evt. lidt stødt spidskommen
Varm ovnen op til fisken, 225 grader. Skær fisken helt fri for ben og i passene stykker. Læg dem på en plade med bagepapir og drys let med salt. Sæt pladen i ovnen ,når de andre ting er ved at være færdige. Den skal i ovnen 6-7 minutter til fisken er fast. Kog risene i bouillon ca. 20 minutter. Rør de frosne spinatkugler i efter 15 minutter og lad dem koge med. Rør risene igennem og smag til med krydderier efter smag. Pil og hak løget
Sådan hakker du et løg .
og skær gulerødderne i små stykker. Svits begge dele i smørret uden det tager farve. Dæk med bouillon og kog gulerødderne helt møre. Hæld væden fra og purer dem. Mosen må gerne være lidt grov. Smag til med rigeligt citronsaft, salt, peber og timian. Anret fisken ovenpå gulerodspureen og server spinatrisen til.