VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Braiseret kalvetykkam med øl

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Braiseret kalvetykkam med øl

Brug alle de dejlige vinterurter på denne måde. Kødet er nærmest tilbehøret. Et stykke snøret kalvetykkam eller f.eks. bov er lige så velegnet som oksekød. Tiden i ovnen afhænger af kødet og man må prøve sig frem, men ikke vælge "de fine" stykker kød som filet og tyndsteg. Rester af kødet er godt til pålæg. Prøv at servere retten for gæster, der er virkelig smag i.

BRAISERET KALVETYKKAM MED ØL (4 portioner)

1 stykke snøret kalvetykkam ca. 1 kg
25 g smør
3 gulerødder
1 pastinak
1 persillerod
2-3 porrer
3 løg
3-4 fed hvidløg
1 mørk, ikke for sød øl (jeg brugte en X mas juleøl)
krydderbuket, f.eks: persille, timian og rosmarin
Tilbehør: groft brød eller kartofler

Rens alle grøntsagerne og skær dem i pæne store stykker. Del løgene i både, (hvidløgene skal være hele eller halveret) og snit porretoppen groft. Kom halvdelen af smørret i en stegegryde og brun kødet godt på alle sider. Krydr med salt og peber og tag det op. Kom resten af smørret i gryden og svits grøntsagerne let. Fordel dem i en bradepande eller stort ovnfast fad, læg kødet ovenpå og læg en krydderbuket ved.
Sådan binder du en krydderurtebuket .
Hæld øllen ved og dæk fadet med alufolie. Sæt det nederst i en 200 grader varm ovn ca. 1 1/2 time. Tag alufolie af og steg videre til kødet er helt mørt 1/2-1 time. Vend i urterne af og til. Fjern krydderbuketten og snoren på kødet. Skær det i tynde skiver og server med urterne til.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her