Risotto med blæksprutte
Nogle gange har fiskehandleren små blæksprutter med søde små fangearme på. Brug dem hvis du kan lide det. Ellers spørg efter de lidt større blæksprutter, hvor det kun er den hvide krop, du får. De giver en rigtig god smag til risottoen. Brug de rigtig risotoris, det bliver bedst. Bruger du retten som en forret, rækker den til 4 personer.RISOTTO MED BLÆKSPRUTTE (2 personer)
200 g rensede blæksprutter
100 g aborioris
½ spsk. olie
1 bdt. forårsløg eller 1 lille løg
1 lille rød peberfrugt
Sådan renser du en peberfrugt .
3 dl vand eller lys bouillon
(evt. ½ dl tør hvidvin )
1 bdt. hakket persille
citronbåde
Skyl blæksprutterne og dup dem tørre. Skær de små arme af og skær ?kroppene? i strimler. Snit løgene i brede stykker eller hak det almindelig løg. Skær peberfrugten i smalle strimler. Varm olie op i gryde med lidt tyk bund. Svits løget et par minutter uden det tager farve. Kom peberfrugter og blæksprutter ved og rør til blæksprutterne trækker sig let sammen. Kom risene i og rør 2 minutter. Tilsæt bouillon (og evt. vin) og lad det komme i kog. Dæmp varmen og læg låg på. Lad retten simre ca.18 minutter til væden er næsten opsuget og risen mør. Konsistensen skal være mere som grød end som løse ris. Smag til og rør den hakkede persille i. Server straks, gerne i varme dybe tallerkener, med en citronbåd til.
Opskrift: Susanne Palmqvist