Æbletærte med marcipan
Den lækre æbletærte er dejlig at slutte en middag af med, gerne sammen med en kop kaffe. Du kan give lidt flødeskum eller cremefraiche til. Det er ikke nødvendigt, men det smager godt! Det flotte blanke lag af gele er lavet af en færdigkøbt gele. Du kan bruge den lyse æblegele med en mild smag eller den lidt rødere rønnebærgele med en let bitter smag, eller du kan blande dem, som jeg har gjort her. Den letbitre smag klæder æblerne godt, synes jeg. Tærten kan bages dagen før og også fryses uden gele.ÆBLETÆRTE MED MARCIPAN
Dej:
140 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 g koldt smør
1 spsk. cremefraiche 18%
Fyld:
100 g bagemarcipan (fås i supermarkeder)
50 g blødt smør
1 dl piskefløde
1 æg i mellemstørrelse
3-4 ikke for store æbler
overtræk:
ca. 4 spsk. gele
2 spsk. vand
tærteform, gerne med løs bund 24-28 cm
Bland mel, sukker og vaniljesukker og smuldr det kolde smør i.
Sådan laver du en tærtedej .
Når det er helt grynet samles det hurtigt med cremefraiche. Læg dejen koldt 1/2-1 time. Lav imens fyldet. Riv marcipanen og pisk den med det bløde smør og ægget. Pisk fløden i så massen er cremet. Både dej og fyld kan med fordel laves på food-processor.
Sådan laver du en tærtedej på foodprocessor .
Smør tærteformen. Rul dejen ud på et melet bord og kom den i formen. Lad lidt hænge ud over kanten, den kryber ved bagningen.Kom cremen på og læg tynde æblebåde i et pænt mønster. Drys med et tyndt lag sukker. Bag tærten på nederste ovnrille ved 190 ca. 30-40 min, Den skal være gylden. Køl den af. Smelt gele og vand i en gryde. Lad det stivne let igen og øs det over tærten med en ske. (Geleen kan lunes igen, hvis den stivner for hurtigt i gryden).