Kagecreme
Selvfølgelig kan du købe pulver ? det er nemt, men kan ikke sammenlignes med en hjemmelavet rigtig kagecreme. Du kan bruge den til linser, i wienerbrød eller den klassiske: i en dejlig lagkage.KAGECREME
2 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. maizenamel
2 1/2 dl. mælk
1/2 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
11/2 dl piskefløde
Pisk æg
Sådan ser du om et æg er friskt .
og sukker godt så det er let og luftigt. Rør maizenamelet i æggemassen, sammen med vaniljesukker eller kornene fra vaniljestangen.
Sådan bruger du en vaniljestang .
Varm mælken op til kogepunktet - pas på den koger let over. Hæld den kogende mælk i æggemassen medens der piskes som en rasende. Kom cremen tilgage i gryden og lad den komme op til kogepunktet, medens der hele tiden røres så den ikke brænder på. Cremen afkøles, evt. i vandbad. Pisk i den med mellemrum, så den ikke danner skind. Når den er helt kold blandes den piskede fløde forsigtigt i og cremen er klar til brug. Hvis du vil bruge cremen til lagkage, så gør sådan her: lagkagebundene lægges sammen med kagecremen, syltetøj, frugt i små stykker eller en god æblemos. Det er en god ide at lægge lagkagen sammen dagen før den skal spises, så den kan trække lidt. Kagen skal først pyntes lige inden den serveres. Den kan overtrækkes med en glasur lavet af flormelis rørt med ganske lidt vand, evt. tilsat kakao. Kan pyntes i kanten med flødeskum lagt på med sprøjtepose. På glasuren kan der dekoreres med frisk frugt, krymmel eller med flødeskum fra sprøjteposen. Lagkagen kan også overtrækkes med marcipan
Sådan ordner du en ruller du marcipan tyndt ud .
og f.eks. dekoreres med hjemmelavede marcipanroser.