Ungarsk parrikagryde med mos
En god paprika gør denne robuste gryderet meget lækker.UNGARSK PAPRIKAGRYDE MED MOS (4 personer)
100 g bacon i strimler eller terninger
5-600 g oksekød i strimler (til stroganoff)
25 g smør
2 spsk hvedemel
1 spsk. mild paprika
3-4 dl vand eller lys bouillon
1 spsk. tomatpuré
1 dl piskefløde eller cremefraiche 38 %
salt og peber
250 g fine haricots vers
ca. 100 g cocktailpølser
Tilbehør: kartoffelmos, ris eller kartofler
Svits baconen i en gryde til det er lysebrunt. Tag det op. Kom smørret i gryden. Dup kødet tørt og brun det godt heri. Bland mel og paprika og drys det over. Rør godt og rør bouillonen i lidt ad gangen sammen med tomatpuré. Det skal lige dække kødet. Kom baconen tilbage i gryden og lad retten simre under låg til kødet er mørt, ca. 1 time. Kom fløde eller cremefraiche i og kog igen 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. paprika. Vend bønnerne i og lad dem blive gennemvarme. Server med kartoffelmos rørt med hakker t persille eller et andet tilbehør.
Opskrift: Susanne Palmqvist