Stegt markrel med appelsinsauce
Markel er bedst kendt som makrel i tomat eller røget makrel, men de ferske makreller er også meget lækre tilberedt ferske. Prøv den sunde fisk med den pikante appelsinsauce og døm selv.STEGT MAKREL MED APPELSINSAUCE (4 personer)
2 mellemstore ferske makrel (eller 4 små), skåret i fileter
salt og peber
lidt smør til stegning
1 lille løg
25 g smør
1 dl lys bouillon (evt. fiskebouillon)
fintrevet skal af 1 appelsin
saft af 2 appelsiner
evt. ½ dl tør hvidvin
1 bdt. purløg
Tilbehør: løse ris og evt. letkogte porrer
Få fiskehandleren til at skære fisken ud i fileter. Skrab dem for skæl, klip evt. finner af og skær dem til i kanten. Tør dem godt og skær et par ridser i skindet med en skarp kniv. Drys med salt og peber. Steg dem lige til sidst i smør, ca. 5 minutter på skindsiden og 2 minutter på den anden side. Så bliver de dejlig sprøde og ikke tørre. Pil og hak løget fint.
Sådan hakker du et løg .
Svits det et par minutter i smørret uden det tager farve. Kom bouillon og appelsinsaft og evt. vin i og lad det småkoge 10 minutter til det er tyknet let.. Kom den revne skal i og smag saucen til. Vend til sidst klippet purløg i. Server med løse ris og evt. porrer. Anden fisk end makrel kan bruges.
Opskrift: Susanne Palmqvist