Ovnstegt kyllingbryst med olivenpaste
De færdige kylligeudskæringer er nemme og hurtige at tilberede. Her er kyllingebrysterne brugt til en lækker hverdagsret med smag af oliven.OVNSTEGT KYLLINGEBRYST MED OLIVENPASTA (4 personer)
4 stykker kyllingebryst u/ skind og ben
4 stk. tapenade (olivenpasta, fås i supermarkeder)
finthakket oliven kan bruges i stedet for
salt og kværnet peber
1-2 tsk. olivenolie
250 g tørret penne-pasta
2 spsk. sorte oliven i vand u/ sten
4 tomater
1 bdt. persille
Tør kødet og skær 3 dybe snit i overfladen. Kom lidt tapenade eller hakket oliven i og læg stykkerne i et ovnfast fad. Krydr med lidt salt og peber og dryp med lidt olie hvis du har brugt oliven (tapenade er rørt med olie). Steg dem midt i en 180 grader varm ovn ca. 25 minutter. Mærk om de er gennemstegte. De må gerne være let-gyldne. Kog imens pastaen 12 minutter og lad den dryppe af. Hak oliven, skær tomaterne i små terninger og hak persillen. Varm olien op i en dyb pande eller wok og svits oliven og tomater ca. 5 minutter. Kom pastaen på og vend godt til det er gennemvarm. Vend persillen i og smag til med salt og peber. Vand evt., skyen fra kyllingen i. Server kødet ovenpå pastablandingen.