Skinkeculotte med halve bagte kartofler
Skinkeculotten er nem at mør og lækker. Her serverer vi den med halve, bagte kartofler og en tomatsauce.SKINKECULOTTE MED HALVE BAGTE KARTOFLER (4 personer)
1 skinkeculotte 0,8-1 kg
salt og peber
lidt tørret timian eller oregano
1 ds. fl. hakkede tomater med basilikum og oregano
lidt majsstivelse eller lys saucejævner
4 store bagekartofler
lidt olivenolie
Tilbehør: bønner, broccoli eller andet ?grønt?
Tør kødet og rids fedtlaget i rudemønster hvis det ikke er gjort. Varm en pande godt op og brun stegen med fedtsiden nedad ca. 5 minutter på den tørre pande. Vend og brun hurtigt de andre sider. Kom de hakkede tomater i bunden af et lille ovnfast fad og læg stegen ovenpå. Krydr med salt, peber og timian eller oregano. Hæld ganske lidt af stegefedtet over, ca. 1 spsk. det giver smag. Steg midt i en 180 grader varm ovn 35- 40 minutter. Bag kartoflerne samtidig: vask dem og skær dem igennem. Pensl overfladen med lidt olie, drys med salt og læg lidt krydderier på. Stil dem ind ved siden af kødet. Tag kødet ud og lad det hvile 15 minutter. Kom tomaterne i en gryde, varm op og jævn det til en lidt tyk sauce. Smag den evt. til med salt, peber og timian/oregano. Skær stegen i tynde skiver fra et hjørne og server dem på saucen med kartofler og evt. grøntsager. Rester af stegen smager godt kold, også til pålæg.
Opskrift: Susanne Palmqvist