Marineret oksekØd med ris og ærter
Kødet her marineres ? du kan nøjes med at lægge det i marinaden nogle timer før tilberedning, men prøv at lade det ligge natten over ? det giver en god smag.MARINERET OKSEKØD MED RIS OG ÆRTER (4 personer)
500 g mørt oksekød i terninger eller strimler
3 spsk. olie
1 spsk. Allround mix (f.eks. Santa Maria)
kværnet peber
2 tsk. Herbes de Provence.
1 gulerod
salt
Tilbehør: løse ris med fine ærter
Dup kødet tørt. Pisk alle dele til marinaden sammen undtagen salt. Skræl og riv guleroden groft og vend den i sammen med kødet. Lad det trække koldt 2-3 timer - eller fra dagen før. Vend i det af og til. Tag det ud af køleskabet mindst en halv time før brug, så det ikke er iskoldt. Varm en dyb pande op og kom kød og marinaden på. Steg det ca. 10 minutter ved kraftig varme. Vend hele tiden i det til kødet er mørt. Smag til og krydr med salt til sidst. Server med løse ris blandet med ærter.
Opskrift: Susanne Palmqvist