Hakebøf med løg-rosinkompot
Hvis du har børn så lad dem være med i køkkenet i ny og næ. Det giver både madglæde og selvtillid at lære at lave mad og servere et måltid for familien. Hakkebøfferne her er ikke svære at lave og falder i de fleste børn og voksnes smag. Det kan dog godt være, at du selv skal skære løgene. Det svier i øjnene.HAKKEBØF MED LØG-ROSINKOMPOT (4 personer)
5-600 g magert hakket oksekød
salt og peber
10 g smør til stegning
4 mellemstore løg
2 spsk. sukker
25 g smør
1 spsk. rødvinseddike
evt.. 1/2 dl vand
ca. 1 dl rosiner
Tilbehør: kartofler med persilledrys, salat, grøntsager
Start med løgkompotten: pil og skær løgene i tynde skiver. Kom sukkeret i en gryde og smelt det lige lysebrunt. Rør smørret hurtigt i, rør det sammen og hæld eddiken over. Kog det let sammen og kom løgene i. Rør hele tiden til de falder sammen. Kom evt. lidt vand ved sammen med rosinerne. Damp kompotten ved svag varme under låg 20 minutter. Server den varm eller lun til bøfferne. De kan opbevares 1 uge i køleskab. Smag til med lidt kværnet peber. Form kødet til 4 store eller 8 små bøffer,
Sådan former du hakkebøffer .
krydr og steg dem i lidt smør. server med det valgte tilbehør.
Opskrift: Susanne Palmqvist