VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Rødfisk med fennikel og appelsin

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Rødfisk med fennikel og appelsin

Rødfisken har en dejlig smag og fast kød. Køb den som fileter hos din fiskehandler og steg dem endelig med skindet på . Tilbehøret af fennikel dampet i appelsin er raffineret. Du kan servere små kartofler, ris eller cous cous til eller en stor portion blandet salat med appelsinsaft over sammen med fisken.

RØDFISK MED FENNIKEL OG APPELSIN (2 personer)

2 rødfiskefileter a ca. 150 g
salt
10 g smør
2 små fennikel
2 tsk. olivenolie
saft af 2 appelsiner
1 spsk. sorte oliven u/ sten i vand
lidt kværnet peber
½-1 appelsin skåret i små stykker

Start med fennikler: skær toppen af og gem det grønne til drys. Skær selve fenniklen i 1 cm tykke skiver på langs. Varm olien i en fladbundet gryde eller sauterepanden og læg skiverne heri. Vend dem hurtigt og tilsæt appelsinsaften. Dæmp varmen og lad dem simre under låg til de er møre 10-14 minutter. Kom mere saft ved hvis det fordamper. Lige til sidst krydres let med peber. Tør fisken godt og krydr med salt. Steg dem først helt sprød på skindsiden i lidt smør. Tryk den flad mod panden. Vend og brun på den anden side. Dæmp varmen og steg ca. 5 minutter på skinsiden og 2-3 minutter på kødsiden alt efter tykkelse. Mærk med en finger om fiskekødet føles fast ved et let tryk. Skær filetten igennem og anret sammen med fennikel. Drys sorte hakkede oliven og små appelsinstykker over og pynt evt. med den lysegrønne fenikeltop.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her