Pasta med hjemmelavet pesto
Måske synes du, at det lyder som en underlig sammenblanding, når der både skal ansjoser og oliven i pestoen her, men de enkelte ingredienser smelter sammen til en helt speciel og meget delikat smag. Prøv selv.PASTA MED HJEMMELAVET PESTO (4 personer)
3-400 g båndpasta
200 g bacon i terninger eller strimler
pesto:
2 spsk. milde grønne oliven uden sten - gerne dem i skiver
1-2 fed hvidløg
1 bdt. persille. 2 bundter hvis de er meget små
3-4 sardeller eller ansjoser
ca. 3 spsk. olivenolie
evt.. 1-2 tsk. citronsaft
kværnet peber
Tilbehør: frist revet parmesan ost
Lav pestoen: Skyl, tør og pluk persillen i buketter. Pil hvidløgene. Kom persille, hvidløg, oliven og sardeller eller ansjoser i en blender eller food-processor og kør det sammen til en findelt masse. Hæld nu olien i lidt ad gangen og kør massen til en tyk sauce. Smag til med lidt citronsaft og peber. Pestoen kan opbevares koldt 1 uge. Rist baconen sprød på en tør pande og læg dem på fedtsugende papir. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dryp af og server straks på varme tallerkener med en stor skefuld pesto, drys af bacon og revet ost på toppen.
Opskrift: Susanne Palmqvist