Tunsalat med pestodressing
Salaten her har en fin smag af pestoen. Du skal kun bruge et par spiseskefulde af den, men den holder sig fint i køleskabet i en uges tid og kan bruges til mange andre retter.TUNSALAT MED PESTO DRESSING (4 personer)
2 ds. tun i vand eller olie (á ca.185 g)
2 spsk. ?slenderline mayonnaise?
1 dl cremefraiche 18%
evt.. 1-2 spsk. kapers
eller ½ agurk i små terninger
1-2 spsk. hjemmelavet pesto af:
2 spsk. milde grønne oliven u. sten
1-2 fed hvidløg
1 bdt. persille (2 hvis de er meget små)
3-4 sardeller eller ansjoser
ca. 3 spsk. olivenolie
evt. 1-2 spsk citronsaft
kværnet peber
Tilbehør: ristet toastbrød, landbrød eller rugbrød, citronbåde samt sprød salat
Lav først pestoen: skyl, tør og pluk persillen i buketter. Pil hvidløgene. Kom persillen, hvidløg, olien og sardeller eller ansjoser i en blender eller foodprocessor, og kør det sammen til en finddelt masse. Hæld nu olien i lidt ad gangen og kør massen til en tyk sauce. Smag til med lidt citronsaft og peber. Pestoen kan opbevares koldt i en uge. Hæld væden fra tunfisken. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen med 1-2 spsk. pesto. Vend kapers eller agurk i sammen med tunfisken. Anret salaten på sprøde salatblade og giv brød, citron og evt.. en blandet salat til. Har du rester af kogt, kold pasta kan den sagtens blandes i salaten.
Opskrift: Susanne Palmqvist