VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Tunsalat med pestodressing

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Tunsalat med pestodressing

Salaten her har en fin smag af pestoen. Du skal kun bruge et par spiseskefulde af den, men den holder sig fint i køleskabet i en uges tid og kan bruges til mange andre retter.

TUNSALAT MED PESTO DRESSING (4 personer)

2 ds. tun i vand eller olie (á ca.185 g)
2 spsk. ?slenderline mayonnaise?
1 dl cremefraiche 18%
evt.. 1-2 spsk. kapers
eller ½ agurk i små terninger
1-2 spsk. hjemmelavet pesto af:
2 spsk. milde grønne oliven u. sten
1-2 fed hvidløg
1 bdt. persille (2 hvis de er meget små)
3-4 sardeller eller ansjoser
ca. 3 spsk. olivenolie
evt. 1-2 spsk citronsaft
kværnet peber
Tilbehør: ristet toastbrød, landbrød eller rugbrød, citronbåde samt sprød salat

Lav først pestoen: skyl, tør og pluk persillen i buketter. Pil hvidløgene. Kom persillen, hvidløg, olien og sardeller eller ansjoser i en blender eller foodprocessor, og kør det sammen til en finddelt masse. Hæld nu olien i lidt ad gangen og kør massen til en tyk sauce. Smag til med lidt citronsaft og peber. Pestoen kan opbevares koldt i en uge. Hæld væden fra tunfisken. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen med 1-2 spsk. pesto. Vend kapers eller agurk i sammen med tunfisken. Anret salaten på sprøde salatblade og giv brød, citron og evt.. en blandet salat til. Har du rester af kogt, kold pasta kan den sagtens blandes i salaten.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her