Skinkeschnitzler med marinerede bønner
Retten her kræver lidt planlægning, fordi bønner skal stå i blød i mindst 8 timer før de kan tilberedes.SKINKESNITZLER MED MARINEREDE BØNNER (4 personer)
200 g tørrede hvide bønner (udblødt i koldt vand 8 timer)
1 dl hvidvin og 5-6 dl vand
2-3 stilke persille
1 laurbærblad
1-2 tsk. hønse eller kalvebouillon ? pulver eller terning
3 tomater
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og kværnet peber
evt. hakket persille eller rosmarin
4 skinkeschnitzler
saft af 1 citron
1 spsk. olivenolie
lidt rosmarin
Tilbehør: blandet grøn salat
Skyl de udblødte bønner godt. Kom dem i en gryde med vin og vand der skal stå et stykke over bønnerne. Kom persille og laurbær ved sammen med bouillon. Kog bønnerne møre under låg ca. 50 minutter. Smag på dem om de er tilpas møre. Hæld vandet fra. Tag evt. lidt bønner fra til salat søndag. Skær tomaterne i små terninger og bland dem med bønnerne. Pisk olie og citronsaft sammen med hakket grønt og vend bønnerne heri. Lad dem trække mens kødet steges og server dem lune. Bland olie og citronsaft med hakket rosmarin og vend snitslerne heri. Lad dem gerne trække mens bønnerne koger. Varm en pande godt op og brun kødet herpå. Steg dem 2 minutter på hver side og krydr med salt og peber. Server dem med bønnerne og evt. en blandet grøn salat.
Opskrift: Susanne Palmqvist