VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Ris pilaf med skinke og æbler

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Ris pilaf med skinke og æbler

Retten her er nem og hurtig ? den passer næsten sig selv.

RIS PILAF MED SKINKE OG ÆRTER (4 personer)

1 løg
evt. 1 fed hvidløg
25 g smør
200 g skinke i terninger
3 dl langkornede ris (parboiled)
6 dl grøntsagsbouillon
lidt knust safran (kan undværes)
et par stilke persille
250 g fine ærter
Tilbehør: citronbåde, hakket persille

Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits dem i smørret i en sautepande eller gryde. Kom skinken ved og lad det småstege til skinken bliver lysebrun. Kom risene ved og svits dem 1-2 minutter. Hæld bouillonen ved sammen med knust safran og lidt persillestilke. Bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre under låg 15 minutter. Rør af og til. Rør ærterne i og kog videre 5 minutter. Væden skal være næsten opsuget og risene møre. Smag til med lidt peber og evt. salt. Server med hakket persille og evt. citronbåde.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her