Ris pilaf med skinke og æbler
Retten her er nem og hurtig ? den passer næsten sig selv.RIS PILAF MED SKINKE OG ÆRTER (4 personer)
1 løg
evt. 1 fed hvidløg
25 g smør
200 g skinke i terninger
3 dl langkornede ris (parboiled)
6 dl grøntsagsbouillon
lidt knust safran (kan undværes)
et par stilke persille
250 g fine ærter
Tilbehør: citronbåde, hakket persille
Pil og hak løg og hvidløg fint. Svits dem i smørret i en sautepande eller gryde. Kom skinken ved og lad det småstege til skinken bliver lysebrun. Kom risene ved og svits dem 1-2 minutter. Hæld bouillonen ved sammen med knust safran og lidt persillestilke. Bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre under låg 15 minutter. Rør af og til. Rør ærterne i og kog videre 5 minutter. Væden skal være næsten opsuget og risene møre. Smag til med lidt peber og evt. salt. Server med hakket persille og evt. citronbåde.
Opskrift: Susanne Palmqvist