Varm salat med kalvelever
Timian er den perfekte ledsager til lever. Her er den brugt i en slags mariande som leveren trækker i en times tid før tilberedningen.VARM SALAT MED KALVELEVER OG SVAMPE (4 personer)
4-500 g kalvelever i skiver
1 ½ spsk. olivenolie
2 tsk. tørret timian
350 g champignon
2 bakker feldsalat (vårsalat) eller anden blød salat
4 spsk. croutoner med hvidløg (fås færdige)
Dressing:
½ spsk. vineddike
2 spsk. olivenolie
lidt citronsaft
salt og kværnet peber
Skær leveren i fingertykke strimler og vend dem i olie og timian. Lad dem trække 1 time. Skær champignonerne i skiver og rist dem på en tør pande til de er let gyldne. Krydr med lidt salt og peber og stil dem til side. Skyl salaten og nip enderne af. Fordel på 4 tallerkener og drys champignonerne over. Pisk dressingen sammen og stil den parat. Varm en pande godt op og rist leverstykkerne med den olie der hænger ved. Vend hele tiden. De skal være sprøde og lige gennemstegte. Fordel dem over salaten og drys med croutoner. Dryp dressingen over og spis salaten med det samme.
Opskrift: Susanne Palmqvist