Kogt torskerogn med salsa verde
Torskerognen smager dejloigt med den grønne sauce, som er en pinkant variation fra den gængse remoulade.KOGT TORSKEROGN MED SALSA VERDE (4 personer)
5-600 g frisk torskerogn
pergamentpapir
1 lille løg
salt og lidt hele peberkorn
1 spsk. eddike eller 1-2 spsk. citronsaft
2 skiver hvidt brød u/ skorpe
1-2 spsk. vand
1 hårdkogt æg
2 tsk. vineddike eller citronsaft
1-2 spsk.frisk basilikum
1-2 spsk. persille
ca. 2 spsk. olivenolie
Tilbehør: små pillekartofler, kogte grøntsager
Pak rogen stramt ind i pergament, helst hver ?buks? for sig. Bring vand i kog i en gryde sammen med løg, salt, peber og eddike. Læg pakkerne i når vandet koger og lad det kun simre. Rognen skal koge til den er fast ca. 20-30 minutter efter størrelse. Læg dem evt. lidt i et let pres. Pil hinderne af og skær dem i skiver. Server med salsa verde, som kan laves i god tid: smuldr brødet og kom vand ved. Kom basilikum og persille i en blender eller food-processor og kør det finthakket. Kom ægget ved og hak det fint. Tilsæt det udblødte brød og lad maskinen køre mens olien hældes i, i en tynd stråle. Fortsæt til saucen er tyk og cremet. Smag til med salt og kværnet peber. Det hele kan også hakkes fint i hånden og piskes sammen. Saucen kan også bruges som dressing til en salat, gerne med fisk.
Opskrift: Susanne Palmqvist