VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Kogt torskerogn med salsa verde

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Kogt torskerogn med salsa verde

Torskerognen smager dejloigt med den grønne sauce, som er en pinkant variation fra den gængse remoulade.

KOGT TORSKEROGN MED SALSA VERDE (4 personer)

5-600 g frisk torskerogn
pergamentpapir
1 lille løg
salt og lidt hele peberkorn
1 spsk. eddike eller 1-2 spsk. citronsaft
2 skiver hvidt brød u/ skorpe
1-2 spsk. vand
1 hårdkogt æg
2 tsk. vineddike eller citronsaft
1-2 spsk.frisk basilikum
1-2 spsk. persille
ca. 2 spsk. olivenolie
Tilbehør: små pillekartofler, kogte grøntsager

Pak rogen stramt ind i pergament, helst hver ?buks? for sig. Bring vand i kog i en gryde sammen med løg, salt, peber og eddike. Læg pakkerne i når vandet koger og lad det kun simre. Rognen skal koge til den er fast ca. 20-30 minutter efter størrelse. Læg dem evt. lidt i et let pres. Pil hinderne af og skær dem i skiver. Server med salsa verde, som kan laves i god tid: smuldr brødet og kom vand ved. Kom basilikum og persille i en blender eller food-processor og kør det finthakket. Kom ægget ved og hak det fint. Tilsæt det udblødte brød og lad maskinen køre mens olien hældes i, i en tynd stråle. Fortsæt til saucen er tyk og cremet. Smag til med salt og kværnet peber. Det hele kan også hakkes fint i hånden og piskes sammen. Saucen kan også bruges som dressing til en salat, gerne med fisk.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her