VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Jordbærkoldskål med knas

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Jordbærkoldskål med knas

Koger du lidt jordbær med frugtsaft og sukker og blender det, får du en god tæt frugtpuré. Du kan bruge den som smagsgiver i en sund drik med kærnemælk og knust is eller som her i en lækker cremet koldskål. Andre frosne bær kan bruges på samme måde, f.eks. hindbær og skovbærblanding.

JORDBÆRKOLDSKÅL MED KNAS (4 portioner)

1 pakke frosne jordbær (ca. 400 g )
saft af 2 appelsiner
saft af 1/2 citron
4 spsk. sukker
3/4 l kærnemælk
1/4 l ylette eller A 38
1 spsk. honning
4 spsk. müsli eller havregryn

Kom jordbær, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en gryde og giv det et opkog. Lad det simre 5 minutter. Lad blandingen blive helt kold (den må gerne trække til næste dag). Kom den i en blender eller food-processor og kør til en cremet masse.
Sådan laver du milkshakes .
Pisk kærnemælk og ylette i og smag evt. endeligt til med sukker. Varm honningen op på en pande og rør müsli eller havregryn i. Rør i det til det begynder at blive lysebrunt. Hæld det over på bagepapir og lad det køle helt af. Opbevar knas i et glas med låg. Server koldskålen med en skefuld knas og evt. lidt friske jordbær i skiver.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her