Jordbærkoldskål med knas
Koger du lidt jordbær med frugtsaft og sukker og blender det, får du en god tæt frugtpuré. Du kan bruge den som smagsgiver i en sund drik med kærnemælk og knust is eller som her i en lækker cremet koldskål. Andre frosne bær kan bruges på samme måde, f.eks. hindbær og skovbærblanding.JORDBÆRKOLDSKÅL MED KNAS (4 portioner)
1 pakke frosne jordbær (ca. 400 g )
saft af 2 appelsiner
saft af 1/2 citron
4 spsk. sukker
3/4 l kærnemælk
1/4 l ylette eller A 38
1 spsk. honning
4 spsk. müsli eller havregryn
Kom jordbær, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en gryde og giv det et opkog. Lad det simre 5 minutter. Lad blandingen blive helt kold (den må gerne trække til næste dag). Kom den i en blender eller food-processor og kør til en cremet masse.
Sådan laver du milkshakes .
Pisk kærnemælk og ylette i og smag evt. endeligt til med sukker. Varm honningen op på en pande og rør müsli eller havregryn i. Rør i det til det begynder at blive lysebrunt. Hæld det over på bagepapir og lad det køle helt af. Opbevar knas i et glas med låg. Server koldskålen med en skefuld knas og evt. lidt friske jordbær i skiver.
Opskrift: Susanne Palmqvist