Kommensringe
Start på disse kommensringe aftenen før og spis dem nybagte dage efter med pålæg eller ost ? eller nyd dem som de er flækkede med lidt smør smurt på.KOMMENSRINGE
dejen skal startes aftenen før
10 stk.
3 dl vand , ikke iskoldt
1 tsk. salt
15 g gær
3-4 dl hvedemel
2 dl sigtemel
1-2 spsk. hel kommen
2-3 del hvedemel
æg til pensling
Tilbehør: diverse pålæg og ost, salat
Starterdej: rør gæren ud i vandet i en stor skål. Kom salt og hvedemel i til dejen er lind, men sammenhængende. Læg ?film? stramt over skålen og stil den et lunt sted natten over, 8-12 timer. Rør dejen igennem og tilsæt kommen og sigtemel. Ælt nu hvedemel i lidt ad gangen til dejen kan æltes på bordet. Stil den til hævning, tildækket 45 minutter. Ælt igennem igen og del dejen i 1o stykker. Tril til lange pølser (ca. 25 cm) og form til ringe. Efterhæver på pladen 20 minutter. Pensl med æg og drys med kommen. Bag ringene midt i en 225 grader varm ovn ca. 20 minutter. Afkøles på rist. Kan fryses, bedst uden kommensdrys.
Opskrift: Susanne Palmqvist