Stegt forel med sprøde grøntsager
Portionsforellerne er lette af rense for ben og er derfor populære også hos børn. Her serveres de med sprøde grøntsager.STEGT FOREL MED SPRØDE GRØNTSAGER (4 personer)
4 portionsforeller skåret i fileter
salt og peber
20 g smør
4 kartofler eller 2 bagekartofler
2 peberfrugter (rød og gul)
2 bdt. forårsløg
1 ½ spsk. olie
1 tsk tørret merian eller oregano
eller friskhakket dild, kørvel eller persille
Tilbehør: citronbåde
Skyl fiskene og skrab den evt. fri for slim. Krydr med salt og peber og lad dem trække 15 minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i korte stave a la pommes frites. Skær peberfrugterne i lidt store terninger
Sådan renser du en peberfrugt .
og forårsløgene i skrå stykker. Varm olien op i en dyb pande og steg først kartoflerne heri ca. 10 minutter. Rør og vend i dem hele tiden. Krydr med salt, peber og tørrede krydderurter. Tag dem op og hold dem varme. Svits peberfrugterne hurtigt sammen med forårsløgene. Kom kartoflerne tilbage og lad det hele steg sammen til kartoflerne er møre. Vend evt. hakket persille, kørvel eller dild i. Hold blandingen varm mens fisken steges eller steg dem på en anden pande. Kom lidt smør på panden og steg først forellerne med skindsiden nedad ved kraftig varme. Hold dem flade med en palet. Vend og steg hurtigt på den anden side 2 minutter. Vend dem igen og steg færdig ca. 4 minutter på skindsiden. server den sprøde fisk ovenpå grøntsagerne. Giv lidt citron til.
Opskrift: Susanne Palmqvist