Fyldte kalveschnitzler med franske ærter
Schnitzlerne er fyldt med dejlig ost og skinke ? tilbehøret dampet salat er en fin måde at bruge salat til, når den vælter op i køkkenhaven.FYLDTE KALVESCHNITZLER MED FRANSKE ÆRTER (4 personer)
4 tynde kalveschnitzler a 100-125 g
4 skiver mild ost
4 skiver spegeskinke
evt. lidt timian eller salvie
salt og peber
1 æg
2-3 spsk. rasp
30 g smør til stegning
10 g smør
1 pose frosne ærter med små løg, 500 g
1-2 iceberg salathoveder eller 4 små hjertesalat
½ dl vand
salt
evt. 1 bdt. hakket persille
Tilbehør: evt. flutes
Bank schnitzlerne tynde og krydr med salt og peber. Læg en skive ost og en skive skinke på hver og evt. lidt krydderurter. Fold dem sammen og vend dem først i sammenpisket æg
Sådan ser du om et æg er friskt .
Sådan laver du et letpisket æg .
og derefter i rasp. Lad dem hvile mindst 15 minutter inden de steges. Brun dem i smørret og lad dem steg ved jævn varme ca. 5 minutter på hver side efter tykkelse. Smelt de 10 g smør i en gryde og vend ærterne heri. Rør til de begynder at tø let op. Flæk salathovederne og skær dem i brede både - hjertesalaten skæres i halve. Læg salaten ned mellem ærterne og kom en halv dl vand og lidt salt ved. Damp under låg til ærterne er varme og salaten lige faldet sammen. Drys evt. med persille. Server snitslerne med ærterne og evt. lun flutes.
Opskrift: Susanne Palmqvist