Salat med grønne linser, bacon og æg
Linser skal ikke stå i blød som andre tørrede bælgfrugter - de kan bruges lige som de er og de små grønne fra Frankrig er ekstra lækre med deres nøddeagtige smag.SALAT MED GRØNNE LINSER, BACON OG ÆG (4 personer)
1 1/2 dl små grønne linser fra Puy
3 dl bouillon - grøntsags eller hønsebouillon
1/2 bdt. persille
1 lille løg
evt. 1 fed hvidløg
2 gulerødder
1 spsk. olie
1 bakke feldsalat eller anden salat
4 kogte æg
ca. 100 g bacon i terninger
1/2 spsk. citronsaft
1-2 spsk. olivenolie
salt og kværnet peber
Tilbehør: brød
Små ekstra gode linser med nøddeagtig smag, fåes i større supermarkeder. Skyl linserne godt i koldt vand. Kog dem i bouillon tilsat et par persillekviste ca. 20 minutter. til de er møre. De skal have opsuget det meste af væden. Hæld dem på en sigte. Pil løg og hvidløg og skræl gulerødderne. Skær det hele i små terninger.
Sådan hakker du et løg .
Sådan skærer du gulerødder i stave, tern og strimler .
Svits dem i olien et par minutter og kom linserne ved. Lad det simre 5 minutter. Kog æggene ca. 8 minutter. Svits baconen sprød på en tør pande. Skyl salaten og anret i kanten af 4 tallerkener. Fordel den varme eller lune linseblanding i midten. Læg halve æg i kanten og drys med bacon. Pisk citron og olie til en dressing og smag til med salt og peber. Dryp den over salaten. Server med brød.
Opskrift: Susanne Palmqvist