Fiskesuppe med fennikel
Suppen her er både velsmagende og mættende. Med fiskestykkerne i kan den sagtens gøre det ud for et helt måltid.FISKESUPPE MED FENNIKEL (4 personer)
4 kartofler
2-3 gulerødder
1 fennikel
1 lille løg
20 g smør
1-2 tsk. karry
6 dl fiskebouillon (f.eks. Oscar)
2 dl fløde 13%
2 tsk. majsstivelse
4-6oo g frisk fisk uden ben, f.eks. laks og lyssej
Tilbehør: brød
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tynde skiver. Flæk fenniklen, skær roden bort og skær resten i tynde skiver på tværs. Gem den grønne top til "drys". Hak løget fint.
Sådan hakker du et løg .
Smelt smørret i en stor gryde og svits karryen et øjeblik. Kom alle grøntsagerne i og svits dem 5 minutter under omrøring. Hæld bouillonen over og lad det småkoge under låg 30 minutter. Rør fløde og majsstivelse sammen, rør det i suppe og kog igen 5 minutter. Skær fisken i pæne store terninger. Læg dem i suppen og lad dem mørne for meget svag varme, 5 -8 minutter. Smag suppen til og server med det grønne drys og en skive brød.
Opskrift: Susanne Palmqvist