VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Bagte kartofler med stenbiderrogn

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Bagte kartofler med stenbiderrogn

Retten her er nem og hurtig at lave. Den kræver næsten ingen forberedelse eller pasning undervejs.

BAGTE KARTOFLER MED STENBIDDERROGN (4 personer)

4 store bagekartofler
lidt olie
salt og peber
4 små stilke rosmarin eller anden krydderurt
2 dl cremefraiche 9 eller 18%
ca. 100 g frisk stenbidderrogn
1 bdt. dild eller purløg
4 matjetsildefiletter eller gode kryddersild
Tilbehør: evt. grøn salat

Vask kartoflerne godt, flæk dem og smør skærefladen med olie. Læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Læg en lille krydderkvist på hver. Bag dem midt i en 200 grader varm ovn til de er helt møre, ca. 40 minutter efter størrelse. Rør imens cremefraiche med salt, peber og hakket dild eller purløg. Skær sildene i skrå stykker. Anret de varme kartofler på tallerkener sammen med sildene og cremefraiche. Giv brød og evt. lidt grøn, sprød salat til.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her