Bagte kartofler med stenbiderrogn
Retten her er nem og hurtig at lave. Den kræver næsten ingen forberedelse eller pasning undervejs.BAGTE KARTOFLER MED STENBIDDERROGN (4 personer)
4 store bagekartofler
lidt olie
salt og peber
4 små stilke rosmarin eller anden krydderurt
2 dl cremefraiche 9 eller 18%
ca. 100 g frisk stenbidderrogn
1 bdt. dild eller purløg
4 matjetsildefiletter eller gode kryddersild
Tilbehør: evt. grøn salat
Vask kartoflerne godt, flæk dem og smør skærefladen med olie. Læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Læg en lille krydderkvist på hver. Bag dem midt i en 200 grader varm ovn til de er helt møre, ca. 40 minutter efter størrelse. Rør imens cremefraiche med salt, peber og hakket dild eller purløg. Skær sildene i skrå stykker. Anret de varme kartofler på tallerkener sammen med sildene og cremefraiche. Giv brød og evt. lidt grøn, sprød salat til.
Opskrift: Susanne Palmqvist