Nøddemarengs med frisk frugt
NØDDEMARENGS MED FRISK FRUGT (10 stk.)
2 æggehvider
125 g sukker
30 g hakkede nøddekerner
½ tsk. stødt kanel
frisk frugt i tynde skiver
presset appelsinsaft
evt. lidt likør
Pisk æggehviderne næsten helt stive. Kom halvdelen af sukkeret og kanelen i og pisk det helt stift. Vend resten af sukkeret og de hakkede nødder i med lette tag. Fordel marengsmassen i ti toppe på en plade med bagepapir. Kør lidt rundt i hver kage så den bliver lidt flad men gerne med en ?top? på midten. Bag dem midt i en 150 grader varm ovn til de er svagt lysebrune og tørre, ca. 25 minutter. Lad dem køle af på papiret. Marengs holder sig sprøde på bageristen med bare et viskestykke over. Kan opbevares i dåse men kan gode blive bløde, da marengsene er seje indeni. Server en margens med frugtsalat af tynde skiver frugt, her mango og jordbær, overhældt med lidt appelsinsaft.
Opskrift: Susanne Palmqvist